top of page

Mobil Oyun Dünyası - Sık Sorulan Sorular

Soru 1: Hangi tür oyunlar geliştiriyorsunuz?


Cevap 1: Mobil oyun olarak sizin istediğiniz herhangi bir kategoride ki oyunu yapabiliyoruz. Oyun kategorileri hakkında ufak bilgi vermemiz gerekirse;

Hyper Casual oyunlar sade bir renk şemasına sahip bir 2D/3D tasarım kullanarak sadeliklerini pekiştirirler. Genellikle sonsuz bir döngü içeren mekaniğe sahip olan bu oyunlar sonsuza kadar oynanabilir ve bu da hyper casual oyunların bağımlılık yapıcı doğasını oluşturur. Bu oyunlar genellikle birden fazla iş yaparken, metroda, takside her ufak boş anı değerlendirilebilecek anlarda oynanır. Bu sebeple basit kullanıcı arayüzleri ve oynanış oyunların temelini oluşturur. Şu an dünyada en hızlı büyüyen ve en hızlı para kazandıran oyun kategorisidir. Milyon indirmelere ulaşmak bu kategori için çok kolay.


Hiper Casual; oyunlar ise hyper casual oyunlarının grafiği ve kodlamasının biraz daha gelişmiş halidir. Örneklendirmek gerekirse hypercasual oyunlarda basit bir oynayış gözlemlenirken hiper casual oyunlarda karakterin geliştirilmesi gibi senaryolar vardır.


Casual;Herhangi bir oyun türüne veya oynanış tarzına sahip olabilirler. Uzun süre başından kalkmayacağınız, karakter, ev vb geliştirebileceğiniz geniş kapsamlı oyunlardır.


Soru 2: Hangi oyun motorunu kullanıyorsunuz?


Cevap 2: Tercih ettiğimiz oyun motoru Unity. Unity, öncelikli olarak bilgisayarlar, konsollar ve mobil cihazlar için video oyunları ve simülasyonları geliştirmek için kullanılıyor. Ayrıca mobil cihazlar için düşük boyut, yüksek performans ve harika optimizasyon özellikleri sayesinde bunu tercih ediyoruz.


Soru 3: Oyun yapım süreci nasıl ilerliyor?


Cevap 3: Bize oyun fikrinizi anlatıyorsunuz. Biz de sizin oyun fikrinizi inceledikten sonra fiyat ve süre veriyoruz. Anlaştıktan sonra sözleşme ve resmi işlemlerden sonra %50 ödeme talep ediyoruz. Ödeme yapıldıktan sonra size proje yöneticisi atanıyor ve özel bir whatsapp grubu kuruluyor. Buradan düzenli olarak sizi bilgilendiriyor ve onay alınması gereken durumlarda onay alıyoruz. Oyununuzu tamamladıktan sonra size test ettiriyoruz, kalan ödemeyi aldıktan sonra oyunu istediğiniz mağazalarda yayınlama işlemlerini yapıyoruz ve süreci tamamlıyoruz. Sonrasında reklam ve farklı destekler konusunda istiyorsanız yine hizmet vermeye devam ediyoruz.


Soru 4: Ödeme yöntemleri nedir?


Cevap 4: 50.000 TL'ye kadar olan projelerde %50 projeye başlamadan önce kalan %50'sini ise projeyi tamamladıktan sonra talep ediyoruz. 50.000 TL'den yüksek oyun projelerinde ise %50 projeye başlamadan önce, %25'ini proje ortasında, kalan %25'i ise projeyi tamamladıktan sonra talep ediyoruz. 50.000 TL'nin üzerindekilerde farklı ödeme sisteminin sebebi daha uzun süre gerektiği için ve bizim de bir ekip yönettiğimiz için ara ödeme almak zorunda kalıyoruz. Not: Kripto para birimi ile ödeme kabul ediyoruz.


Soru 5: Ne kadar para kazanabilirim?


Cevap 5: Bunun gerçekten net bir cevabı yok. Şu kadar indirmede şu kadar para kazanırsınız diye birisi söylüyorsa mutlaka yalan atıyor demektir. Çünkü oyununuzun hangi ülkeden oynanacağını bilmeden, insanlar reklama tıklıyor mu tıklamıyor mu bunu bilmeden net rakam asla verilemez. Hyper Casual projelerinde 1 günde 30.000 TL kazanan proje de gördük, 70.000 TL kazanan proje de gördük. Genel olarak projelerde günlük 200, 300 TL kazanmak kolay olsa da proje bağlı olarak gelir konusu tamamen değişiyor. Ama şunu söylemeliyiz ki, bugün düşük yatırım ile yatırımınızı katlayabilecek en güvenli alan oyun sektörüdür.


Soru 6: Oyun fikrimi paylaşırken size nasıl güvenebilirim?


Cevap 6: Her iki taraf tarafından imzalayacağımız gizlilik sözleşmesi ile bu fikrinizi koruma altına alıyoruz. Ayrıca projeniz tutarsa, bu durumda biz hiç bir maddi beklenti içerisine girmiyoruz. Projeniz tutarsa veya ne zaman isterseniz resmi belgelerini alabilirsiniz. Tescil, fikri ve mülkiyet hakları vb.


Soru 7: Oyun sektörünü biliyorum ama teknik bilgim yok. Yayınlama, reklam ekleme gibi konulara yardımcı oluyor musunuz?


Cevap 7: Hiç bir teknik bilgi bilmenize gerek yok. Oyununuzu tamamen yayınlıyoruz ve sizin takip edebileceğiniz hale getirip size teslim ediyoruz. Kaç indirme olmuş, günlük ne kadar kazanıyorsunuz, oyun hangi ülkeden indirilmiş gibi çok daha detaylı bilgileri çok kolay bir şekilde takip edebileceksiniz.


Daha fazla sorularınız olursa whatsapp hattımızdan bize yazabilir veya direk 0542 112 7516 numarasını arayabilirsiniz.


bottom of page